IMG_4235A túró rudit ideje volt fagyott formában viszont látnom vagy kehelyben, vagy tölcsérben. 😀Azt is el tudom képzelni, hogy a tölcsérek karimáját csokiba mártjuk és úgy gombócoljuk bele a fagyit. Vagy mint a néger fagyit becsokizzuk a tetejét… ártani tuti nem árt neki, de én odáig jutottam most, hogy beleállítottam egy rúd rudit. 🙂

25 dkg túró
1 citrom reszelt héja
1/2 rúd vanília magjai
5 ek porcukor
5 dkg csokilapocska vagy apróra darabolt csokoládé
3 dl habtejszín

A túrót át is törhetjük, vagy ha krémesebb túrónk van, simán csak tálba tesszük.
Összekeverjük a porcukorral. Ekkor a túró levet ereszt, vagyis krémesebb lesz.
Mehet bele a vanília mag vagy aroma és a citrom héja.

IMG_4185A csokilapokat is belekeverhetjük most, de ráér később is.
1 dl tejszínnel fellazítjuk (csak úgy a’la natúr), a másik 2 dl tejszínt pedig habbá verve forgatjuk hozzá.

Itt még több fagyi receptet találsz: FAGYLALTOK

 

Ha van fagyi gépünk, akkor az előzőleg 24 órán át fagyasztott tartályába öntjük és ott kifagyasztjuk, ha nincsen, akkor egy műanyag dobozba öntjük és a fagyasztóba téve fél óránként 3x-4x átkeverjük villával. Tudjátok, a jégkristályosodás elkerülése végett.
Én a csokilapokat aközben adagoltam hozzá, ahogy a gép keverte.
Fogyasztás előtt 15 perccel vegyük ki a fagyóból, hogy tudjuk gombócolni. 🙂

Túró rudival tálaljuk.

IMG_4227

NévtelenNévtelen