Nagyon szeretjük a lasagnát, viszont annál kevesebbszer készül. Ám most volt még elfekvőben pár tésztalapom és férj is megkívánta, így sütöttem.
4 személyre:
25 dkg tészta (ha több se baj, ahogy a tepsink engedi)
25 dkg sertés darált hús
25 dkg marha darált hús1 fej hagyma
1 sűrített paradicsom (befőttes üveges)
1 dl főzőtejszín
Mártáshoz:
5 dkg vaj
5 csapott ek liszt
1/2 l tej
20 dkg trappista sajt
A hagymát kevés olajon megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk. Ha megpuhult rátesszük a húsokat és fehéredésig kevergetjük.
Felöntjük kevés vízzel és a paradicsommal, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt kb. 1 óra alatt puhára főzzük. Végén tejszínnel sűrítjük.
Elkészítjük a besamelt az itt leírt módon.
Összeállítjuk az ételt. Egy kis tepsi (21 x 24,5 cm) aljára teszünk a bolognai szószból, rá tésztalapokat fektetünk. Ezt megkenjük besamellel és ismét bolognai. Addig folytatjuk, míg a tészta el nem fogy, a tetejére pedig a maradék bolognait és a maradék besamelt összekeverve öntjük rá.
Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét és 180 fokra előmelegített sütőben 60-70 perc alatt rápirítjuk a sajtot.
Ha kihűlt, szépen szeletelhető.
A gombás verziója is nagyon finom, bátran ajánlom kipróbálásra! 😉
Szóval döntsétek el, melyik ízlik jobban? A hagyományos vagy a gombás verzió? 🙂
Kövess a Facebookon is: