A kacsamell egy nagyon nagyon finom hús, amiből – jól elkészítve – pompás fogást rittyenthetünk.
Amit a sütésével kapcsolatban fontos tudni, hogy be kell irdalni a bőrét, és bőrös felével lefelé kezdjük sütni.
Nem nagy ördöngösség.
Köztudott, hogy a zsírt könnyebb vágni, ha hideg. Tehát a hideg mellen a bőrt egy éles késsel beirdaljuk, de figyeljünk oda, nehogy a húsba belevágjunk!
Hagyjuk picit melegedni a husit, közben egy száraz serpenyőt elkezdhetünk melegíteni.
A hús mindkét oldalát megborsozzuk. Nem kell túlfűszerezni, mert a mellnek önmagában is nagyon finom íze van, épp csak kiemeljük azt.
Bőrös felével lefelé tesszük a forró serpenyőbe. Ahogy kisül a zsírja, fordíthatjuk is meg, hogy megsüljön a másik fele is.
Az egésznek nem kell több pár percnél.
Oldalanként 3-4 perc vastagságtól függően.
Szeletelés előtt hagyjuk pihenni kicsit, majd sóval meghintve tálaljuk.
Most habos burgonyapürével (amit most díszítőcsővel ellátott habzsákból nyomtam a tányérra) tálaltam és párolt lilakáposztával, de kínálhatjuk krokettel és áfonyalekvárral vagy épp savanyú káposztával is. 🙂
Kövess minket a Facebookon is: