Szemezgettem a Receptneked kínálatából…ha már egyszer…
Meg akadt a szemem ezen a csodán és egyszerűen olyan szinten rá voltam pörögve egy héten át, hogy mikor elkészült egyből 4 kockával megettem. Tudom sok. Tudom, tudom…. De ha egyszer mennyei!!!!!!!!!!!!!!Egy kb. 25*25 cm-es kerethez:
Piskótához:
4 tojás
4 ek porcukor
4 ek liszt
Krém:
2 csésze rizs
2 ek vaj
2 citrom reszelt héja
2 cs vaníliás cukor
cukor ízlés szerint
3 dl tejszínhab
1 ek étkezési zselatin
0,5 l tej
Tetejére:
málna szemek
piros tortazselé (2-3 csomag tortazselé)
A tojásokat a cukorral jó habosra keverjük. Beleforgatjuk a lisztet és a masszát egy nagyobb, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és tűpróbáig sütjük. Ez nálam egy kb. 35*35-ös tepsit jelentett, de nyugodtan süssük egy kb. 30*30 cm-esben. 180 fokon, előmelegítve.
A krémhez a rizst egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a vajat, citrom héját, cukrokat és elkezdjük főzni. Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Mikor már elforrta a levét, felöntjük a tejjel és puhára főzzük, majd teljesen kihűtjük.
A tejszínt keményre felverjük. A zselatint felolvasztjuk kb 0,5 dl forró vízben, ne forraljuk!
A tejszínt a rizshez adjuk a zselatinnal együtt és jól elkeverjük.
A kihűtött piskótalap széleit levágjuk. Én egy 25*25-ös kerettel dolgoztam. A piskótalap köré tettem a keretet.
A masszát elterítjük a piskóta tetején.
A málna szemeket a rizs tetejére sorakoztatjuk (én úgy, ahogy volt fagyasztva pakolgattam rá, akkor nem áztatja el a krémet), majd az elkészített és langyosra hűtött zselatint (a csomagolás hátoldalán található leírás szerint készítjük el) a sütemény tetejére önjük.
Pár órára hűtőbe tesszük, majd szeletelve tálaljuk.
Kövess minket a Facebookon is:
Forrás: Receptneked