Megint úgy kezdem: diétába illeszthető. 😉
Nem is tudok hozzá nagyon receptet írni, mert igazából csak így belehajigálsz amit gondolsz és már ropogtathatod is.
Kezdjük
Végy egy palacsintasütő serpenyőt mondjuk és alacsony lángon tedd fel a tűzhelyre melegedni.
Szórj bele szezámmagot csak úgy szárazon. Hagyd had piruljon kicsit.
Ezután szórj rá egy marék reszelt sajtot. Ízlés szerint választhatsz, én trappistával készítettem. Jól oszlasd el a szezámmagon, majd hagyd, hogy megolvadjon és elkezdjen pirulni. Ez idő alatt üss fel egy tojást, sózd, borsozd, fűszerezd ahogy szeretnéd, majd villával habard össze kissé, mint amikor tojásrántottának készíted elő.
Ezután öntsd rá a sajtra, forgasd a serpenyőt úgy, hogy szépen mindenhol elterüljön a tojás.
Amíg átsül, addig készíts elő újhagymát, sonkát, salátát, ha van egy kis cottage cheese-t, igazából bármit amit találsz vagy gondolsz. 🙂
Szórd meg a tojást aprított újhagymával, majd az egyik felét kendd meg nyugodtan túróval vagy cottage cheese-sel, majd fektess rá sonka vagy szalámi szeleteket, pakolj rá salátát…
Amikor megvagy a megpakolással, finoman egy spatulával nyúlj a másik felén a „lepény” alá és fordítsd rá a töltelékes felére. Már mehet is a tányérra.
Vágd ketté és fogyaszd egészséggel. 🙂
Hasonló tojásos csodát mutathatok még
, amit szintén diétába illeszhetsz:

De ha édes reggelire vágysz szintén diétásan, arra is van ötletem:
