Egy végtelenül egyszerű csokikrém húsvéti köntösbe öltöztetve.
Rettentően gyorsan elkészíthető. Gyerekeknek és felnőttek egyaránt elnyeri a tetszését.
Hozzávalók 8 pohárhoz
Csokihab:
2 tojás
8 dkg cukor
20 dkg étcsokoládé
2 dl állati tejszín
2 dl növényi tejszín
180 g kakaós keksz
Répák:
8 db szép eper
200 gr fehércsokoládé
narancssárga ételfesték
Először a mousse-t készítjük el
A tojásokat a cukorral vízgőz fölött csípősre melegítjük. Megolvasztjuk a csokoládét. Ezután egy kézi robotgéppel kihűlésig habosítjuk, majd a megolvadt és nem meleg csokoládét is belekeverjük.
A kétféle tejszínt összeöntjük, beleöntjük a csokis alapba és nem túl kemény habbá verjük. Épp csak legyen tartása.
8 pohárba vagy tálkába elosztjuk a habot.
A kekszet teljesen porrá törjük vagy aprítóban ledaráljuk. Elosztjuk a csokihab tetején, majd hűtőbe tesszük a poharakat.
Így készülnek az eper ízű répák
Az epret megmossuk, a zöldjét rajta hagyjuk, megtöröljük.
A fehércsokit megolvasztjuk és narancssárgára színezzük. Egy evőkanálnyit félreteszünk (tehetjük azonnal egy pici zacskóba – ezzel fogjuk becsíkozni a répákat).
Az epreket a csumájuknál fogva teljesen megmártjuk a csokiban, a felesleget lehúzzuk az aljáról, majd sütőpapírral fedett tálcára rakosgatjuk őket. Dermedésig mehetnek a hűtőbe.
Mikor a csoki kissé megdermedt a félretett, bezacskózott csokival csíkokat húzunk rájuk. Mindegyik pohárba állítunk 1-1 “répát” és kész is. 🙂
Ugye, hogy egyáltalán nem bonyolult, viszont cserébe nagyon finom, gyorsan elkészíthető és nagyon mutatós! 🙂
Remélem kipróbálod! Jó étvágyat hozzá! 🙂