Valahogy a Kinder csokival vagyunk úgy minden ünnep után (húsvét, Mikulás, szülinapok), hogy több kerül hozzánk belőle annál, mint amennyit el is fogyasztunk szívesen.

Kicsit olyan ez a csoki nálunk, mint a mikulások. Sosem magába esszük, valamibe mindig belekerül. 😀

Míg nyugodtan lehetne forró csokit készíteni, amit együtt szürcsölgethetne a család egy hideg téli estén, én arra gondoltam most a 18+ -os korosztálynak kedvezek picit.

7-8 dl-hez:

1,5 dl tej
1 dl habtejszín (nem Hulala és társai, hanem hagyományos, legalább 30%-os tejszín)
4 dkg cukor
10 kicsi Kinder csoki
1-1,25 dl vodka

A vodka kivételével minden hozzávalót folyamatosan kevergetve langyosra melegítünk. Épp csak addig, míg a csoki teljesen elolvad.
Hagyjuk picit hűlni, majd alaposan keverjük el benne a vodkát és töltsük üvegbe.

Hihetetlen bonyolultak ezek a likőrök, nem? 😀 Ennél nagyobb meló már csak az lesz, hogy megidd! 🙂

Hűtőben tárolandó. A csoki vissza fog dermedni kissé, ami egy dugót hajalmos képezni a likőr tetején. Egy fakanál nyelével vagy egy hurkapálcával simán áttörhető és kissé összerázadnó fogyasztás előtt.

Nálunk ilyen mostanában a kinder csokik új élete. A recept képernyőfotózva volt meg nekem évekkel ezelőtről, a Facebookról, ahova Bné Ili tette fel. Szerintem.

Egyéb likőrök az oldalon:

Print Friendly, PDF & Email