Ráadásul sütés nélkül kérem szépen! 🙂
Az a legjobb számomra ebben a finomságban, hogy nagyon gyorsan összedobható és lekvárt tartalmaz…..hogy ez miért érdekes?

Tulajdonképpen számomra azért, mert a kisebbik lányom nemhogy lekvárt, gyümölcsöt sem eszik, ebben pedig fel sem tűnik neki, hogy megeszi! 😀 És ez annyira szuper!

Egyébként hasonlóképpen készíthettek ilyen süteményt akár keményebbre gyúrt kókuszgolyó masszával is, kókusszal hintve, vagy mármilyen más ízesítéssel, ez csak egy verzió a sok közül.

Ráadásul még karácsonyfának is elkészíthetitek! 🙂

 

25 dkg darált háztartási keksz
10 dkg porcukor
2 ek cukrozatlan kakaópor
2 ek rum
1 dl tej
3 ek sárgabaracklekvár
10 dkg kókuszreszelék

Mártáshoz:
Fehércsoki (plusz egy kevés kókuszolaj vagy sima olaj)
étcsoki
díszítésként cukorgyöngy, liofilizált gyümölcsök, kókuszreszelék, bármi

Egy tálban elkeverjük a darált kekszet, a porcukrot, kókuszreszeléket és a kakaóport.
Hozzáöntjük a nedves hozzávalókat: a rumot, tejet és a lekvárt.
Alaposan összegyúrjuk, majd két sütőpapír közt ujjnyi vastagra nyújtjuk.
Kb. 6 cm-es pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki a tésztából.
A fehércoskit megolvasztjuk, kevés olajat elkeverünk benne, hogy kissé folyékonyabb legyen, majd egy villa segítségével megmártjuk a korongokat a csokiban.
A felesleget óvatosan lerázzuk róla, lehúzzuk a tál szélén.
Sütőpapírral fedett tálcára rakjuk, majd a hűtőben hagyjuk megdermedni a csokit.
Ezután étcsokival átcsíkozhatjuk ha szeretnénk, vagy rajzolhatunk rá, majd szórhatjuk bármivel, amivel csak szeretnénk! 🙂

Nekem a mártás lehetett volna szebb, jól tudom. Eléggé siettem és nagy erőkkel kevertem át a csokit, ami viszont sok-sok apró légbuborékot ereményezett benne, így nem lett a legszebb. Ráadásul sűrűbb is volt a kelleténél, de nem nagyon zavart sem a mártásban, sem a fogyasztásban! 😀

Ilyen amikor felvágod. Semmi extra, viszont nagyon finom és mutatós! 😉

Inkább kekszre vágysz? Azt is tudok mutatni. Egy tésztából rögtön 5 különbözőt egyszerre. Vagy mást! 😉

Print Friendly, PDF & Email