Ezeket a cuki kis hóemberes keksznyalókákat még tavaly készítettem. Mivel mindkét lányom novemberben született, így adta magát, hogy valami téliesebb hangvételű finomságot vinnének az osztálytársaiknak. Egyébként tudom, hogy a képek nem a legjobbak, de már késő este készültek, reggel pedig korán elhagyták a házat. Bocsi!

Velem mindig az van, hogy amikor tudom, hogy közeledik a nap, amikorra vinné be a sütit, egyre tanácstalanabbá válok, mivel is tudna villantani. 😀

Mert szeretném ha villantana. Viszont azt is szeretném, ha egyszerűen kivitelezhető lenne, gyors és mutatós.

Így esett, hogy mivel nagyon szeretik az oreo kekszet és pont akcijós volt, vettem is annyit, hogy mindkét gyerek osztályába elegendő legyen. Plusz egy kicsi ráhagyással, ha esetleg törött lenne benne néhány vagy a végén meózni kellene milyen a végeredmény! 😀

Kelleni fog

  • sütőpapír (erre fogod tenni a megmártott nyalókákat)
  • nyalókapálca vagy hurkapálca
  • oreo keksz (a vastagabb fajta, dupla töltelékes)
  • fehércsoki
  • étcsokiból
  • zacskó vagy kis habzsák (ebből fogod nyomni a csokit az arcukra)
  • ha van kevés narancssárga fondant/narancssárga íróka/narancssárgára színezett fehércsoki
  • egy hungarocell darab (amibe aztán beleállíthatod őket)

Nem írok mennyiségeket, mert nagyban függ attól mennyit szeretnétek készíteni és bevallom mivel egy éve készültek nem emlékszem, hogy ekkora mennyiségre mennyi csokit olvasztottam (plusz általában sokminden mást is csinálok egyszerre, így adott esetben egyszerre olvadnak a csokik).

A fehércsokiból egy keveset olvassz meg egyelőre. Ebbe mártsd meg a pálcák végét, majd szúrd bele a kekszbe és hagyd, hogy megkössön a csoki. Így nem fognak lecsúszni mártás közben a kekszek a pálcáról.

Olvaszd meg a többi fehércsokit és egy magasabb falú pohárba tedd bele. Olyanba, amibe a kekszeket azért kényelmesen bele tudod dugni majd.
Ha nagyon sűrűnek találod a csokit, kevés olajat keverj el benne jó alaposan. Ne sokat, mert könnyen lefolyik mind a kekszről. Ne legyen túl híg!

Egyesével mártsd meg a kekszeket,majd a felesleget picit hagyd lecsurogni róla és tedd pihenni a sütőpapírra. (Érdemes ezt eleve tálcára helyezni, hogy könnyen be tudd mozgatni a hűtőbe.)

Amint mindegyikkel végeztél menjenek be a hűtőbe megdermedni.

Amíg dermednek készítsd elő az arcához szükséges hozzávalókat. Olvassz meg kevés (pár kocka bőven elég) étcsokit és ha fondanttal dolgozol formáz pici répa orrokat.

A csokit tedd egy kis zacskóba/habzsákba.
A hűtőből kivéve nyomj szájat és szemeket a hóembereknek csokiból és egy pici pötty csokival ragaszd az orrukat is a helyükre.

Ennyi.

Ugye, hogy nem bonyolult?  És szerintem nagyon dekoratívak.

A gyerekek pedig örültek! 🙂

Rénszarvasos verzióban is van 🙂

Print Friendly, PDF & Email