Amiben nutella van, az rossz nem lehet, igaz?

Abszolút nem egy fogyókúrás édesség, brutális kalóriamennyiséget hordoz magában. Nade mit tehetünk, ha egyszer nagyon finom!? Max. nem esszük meg. De ki tudna ellenállni neki?

Ha a brownie-t nem kellene megsütni, akkor mondhatnánk azt is, hogy ez egy sütés nélküli sajttorta. 😀
De sütni kell, így nem az. 🙂

Brownie alaphoz:
113 gr darabolt vaj
85 gr étcsoki darabolva
300 gr cukor
3 L-es tojás
2 tk vanília aroma
1/4 tk só
102 gr liszt
1/2 tk kávépor

Nutellás réteghez:
750 gr mascarpone
1 kis üveg nutella (350 gr)
kb 100 gr porcukor (ízlés szerint)
2 dl habtejszín

A browniehoz egy kb. 23*33 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, a sütőt előmelegítjük 160 fokra.
A vajat és a csokit megolvasztjuk.
Elkeverjük benne először a cukrot és a tojásokat egyesével, felváltva, majd a kávét (elhagyható), aromát, sót és a lisztet.
Kb. 20 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez a mascarponet a porcukorral kihabosítjuk.
Belekeverjük a nutellát (vegyünk el belőle kb. 2 evőkanálnyit és tegyük félre a díszítéshez), majd egy kis tejszínhabbal lazítjuk.
A brownie tetejére kenjük a krémet, majd hűtőbe tesszük.
Pár óra múlva felszeleteljük négyzetekre és mindegyik négyzet tetejét nutellával csíkozzuk.

Ennyi! Volt benne valami bonyolultság? Semmi. Viszonylag gyors, így akár vendégváró különlegességnek is elkészíthető, illetve pl. gyerekzsúrra tökéletes választás.

Egyéb nutellás finomságok az oldalon … a teljesség igénye nélkül