A pannacottában az a jó, hogy nagyon kevés hozzávalóból egy bombasztikus desszertet tudunk rittyenteni….mondhatnám, hogy gyorsan, dehát meg kell dermednie. Igen, várni kell rá, de higgyétek el nagyon megéri!!!

Hozzávalók:
6 dl legalább 30 %-os tejszín
1,5 dl tej
10 dkg cukor
10 g zselatin
1 rúd vanília (opcionális)
csipet só

Karamellás kukoricához:
3 marék kipattogtatott sós kukorica
14 dkg cukor

 

Készítsünk elő 6 poharat vagy kis üvegtálat.
A porzselatint kb 40 ml tejjel keverjük el és hagyjuk állni, hogy felszívja a tejet.
A cukrot egy lábasban kezdjük el karamellizálni. Figyeljünk oda, meg ne égjen! Amikor már nincs benne szemcse, óvatosan, több adagban és vékony sugárban csorgassuk hozzá a maradék tejet és a tejszínt.

Vigyázzunk, mert a keletkezett gőz nagyon hirtelen csap fel és forró!

Alaposan keverjük el, össze fog állni a karamell, de folyamatosan keverve visszalágyul. Mikor már mindent beleöntöttünk melegítsük vissza annyira, hogy a zselatin gond nélkül feloldódjon benne. Teljesen simára keverjük tehát a zselatinnal, belekaparjuk a vanília magját és a sót.
Melegen az előkészített poharakba töltjük, majd hűtőbe tessük egy éjszakára.

Másnap előkészítünk egy sütőpapírral fedett tálcát, kipattogtatjuk a kukoricát, 3 marékkal egy tálba teszünk belőle és egy serpenyőben megolvasztjuk a cukrot.
Amint megolvadt ráöntjük a kukoricára és alaposan elkeverjük gyors mozdulatokkal, majd a tálcán elterítjük és ahgyjuk kihűlni.

Pár perc múlva kissé összetördeljük és a pannacották tetejére porciózzuk.

Tipp:

Karamella nélkül is elkészíthető természetesen, ebben az esetben a cukrot a tejjel és tejszínnel együtt melegítsük. Tetejére bármilyen gyümölcsből készült zselét vagy szószt készíthetünk a gyümölcs, annak leve és cukor visszaforralásával. Viszont ez a veruió nekünk annyira bejött, iszonyatosan fenomenális! Próbáljátok ki!

Print Friendly, PDF & Email