Ne tévesszen meg senkit, köze nincs a kürtőskalácshoz! Viszont ilyen néven futott eddig, hát fusson tovább nyugodtan, mert nagyon fincsik!

Rupáner gyorsan elkészíthető finomsága ez.
Köze nincsen a hagyományos kürtőskalácshoz, maximum az ízesítése, de… na mindegy.

Én nem komálom a bögrés meg kanalas recepteket, mert azok abszolút nem pontosak.
Így én dkg-ban adok meg mindent. 😉

HOZZÁVALÓK

20 dkg mascarpone
32 dkg liszt
20 dkg puha vaj

Hempergetéshez:
6 dkg darált dió/mandula/mogyoró/kókusz
12 dkg cukor

A tészta hozzávalóit (igen, azt a 3 darabot) összegyúrjuk sima tésztává.
A legjobb ha egy éjszakát hűtőbe tesszük.
Ezután 4 gombócra osztjuk.
összekeverjük a cukrot a választott ízesítővel és a negyed menyiséget leszórjuk a deszkára. Szépen elosztjuk, ezen fogjuk nyújtani a tésztát.

Olyan vékony körré nyújtjuk a gombócokat, amilyen vékonyra csak tudjuk. Közben párszor átfordíthatjuk, hogy minden oldalát rendesen érje a cukor.

16 cikkre vágjuk, majd szépen a szélesebbik felétől kezdve feltekerjük kifliknek.

Összesen 64 kis kiflivel számoljunk tehát. Simán lehet, hogy 4 ízeben készítjük egyszerre. Úgy értem a cukor mennyiségét negyedeljük és kb 2-2 dkg dióval/kókusszal, stb. keverjük el.

Tudom, nem vagytok hülyék, hogy ennyire szájbarágósan magyarázzak. Nem is tudom minek tettem. 😀

180-190 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük őket.

Azért jópofa kis kiflik és finomak is, de ha a neve után arra az ízre számítotok, csalódás lesz! 😉

Jó étvágyat!