Ezt speciel Kriszta oldalán találtam és nagyon megtetszett. Nála jobb formákban tetszelgett annyi szent! 😀 Én nem írom most le mire asszociálok a saját kreálmányaimból! 😀Viszont!
Ez a legfinomabb fánk, amit eddig valaha ettem szerintem!
Nem túl nagy adag, viszont nagyon egyszerű elkészíteni és garantáltan ízleni fog kicsiknek-nagyoknak egyaránt!
Egyéb fánkok az oldalon:
Csokoládés, színes mázas eclair
Kávés eclair
Tölcsérfánk
Churros
Szalagos fánk
Bögrés (donut) fánk
Csöröge fánk
Magától megforduló fánk
Cronut (vagyis Krofánk)
Enyves ujjak
Nutellás muffin fánk
Profiterol
Amerikai fánkocskák
Képviselőfánk
Nutellával töltött puffancsok
Struffoli
Hozzávalók
1 nagyobb tojás
200 gr görög joghurt
200 gr liszt
6 gr (fél csomag) sütőpor
2 ek cukor
1 citrom reszelt héja
1 csipet só
Elkészítése
Rém egyszerű a sztori, mindent egybe keverünk és mehet is egy zacsiba vagy egy habzsákba.
Olajat hevítünk, a zacskón pedig akkora lyukat vágunk, hogy kb ujjnyi vastag tészta jöjjön ki rajta.
A forró olajba nyomunk kukacokat, majd ollóval elvágjuk a tésztát. Nyugodtan kunkorodjanak azok a kukacok, ha tudnak!
Papírtörlős tálba szedjük őket, ha megsültek, majd vaníliás porcukorral szórjuk.
CSÚÚÚÚÚÚCS!
Ehhez nincs mit hozzáfűzni, pazar és kész! Gyors, egyszerű és nagyszerű!
És a Churros?
Egy készítési folyamatában hasonló fánk különlegesség, amire a fenti jelzők ugyanúgy érvényesek.
Azzal esett meg velem anno még konyhatündérkedésem hajnalán, hogy kudarcba fulladt a fánkok kisütése, mivel olyan sűrű volt a massza és annyira nyomtam a forró olaj fölött, hogy egyszercsak “szétrobbant” a habzsák és a kezeimen át pottyant a tészta mindenfelé nem kis riadalmat okozva. 😛 Azóta persze már sikerre vittem a történetet! 😉
Jó étvágyat!