A lányom minden áron csokis muffint szeretett volna enni. Bár van ilyen receptem, gondoltam kipróbálok egy újat. Nem döntöttem rosszul. 😉Fél óra se kellett és már csak morzsák maradtak a muffinok után. 😛

12 gyönyörű darabhoz:

25 dkg finomliszt
10 dkg cukor
1 csomag (12 gr) sütőpor
0.5 kk szódabikarbóna
3 púpozott kk cukrozatlan kakaópor
1 db tojás
1 kávéskanál vanília aroma
2.5 ml rumaroma
1 dl napraforgó olaj
2,5 dl tej
5 dkg étcsokoládé
10 dkg piros ribizli

A száraz anyagokat összekeverjük egy nagy tálban.
Beleütjük az elkevert száraz alkotókba a tojást, az olajat, az aromákat és 2 dl tejet. Robotgéppel jól elkeverjük.
Figyeljük az állagát, és tejjel hígítjuk még, ha szükséges.
Az állaga akkor jó, ha kicsit az olvasztott csokihoz hasonlóan önthető. Ez sűrű, de azért önthető.
Bekapcsoljuk a sütőt, hogy előmelegedjen kb.180 C° alsó-felső sütésen.
Előveszünk egy muffinsütőt, beleteszünk 12 kapszlit.
Minden kapszli aljába öntünk a masszából kb. 1/3-ig.
A masszára ribizlit és étcsoki darabokat teszünk.

A csoki lehet összetört mikulás is például, mint nálam is.

 

A többi masszát is a kapszlikba öntjük.
A sütő alsó és felső sütésen van, légkeverés nélkül.
5-7 perc sütés után kikapcsoljuk a felső sütést, és csak alsó sütésen sütjük még 16-18 percig. (nálam alsó+légkeverés)
A teljes sütési idő 23 perc.
Kivesszük és megvárjuk, hogy teljesen kihűljön, különben nem lehet kiszabadítani a kapszliból, mert szétesik.
Ha kihűl, szépen ki lehet szedni. 😉

Jó étvágyat!

 

Print Friendly, PDF & Email