Bemutatom őfelségét! Aki kóstolta oda volt érte. pedig csak egy kis zsúrtortácska volt. 🙂

Mi tagadás pofás kis szépség, annyi szent. És milyen finom…

Egy 20 cm-es zsúrtortához:
4 tojásból piskóta az itt leírt módon (arányok: 4 tojás, 4 púpozott evőkanál liszt, 4 csapott evőkanál cukor)
1 tubus nesquick csoki szirup
40 gr vaníliás pudingpor (főzős)
4 dl tej
4 evőkanál cukor
1 csipet vanília őrlemény vagy fél vanília rúd magjai
10 dkg fehér csokoládé
2-3 dl habtejszín
étcsokoládé cseppek

A piskótát kisütjük és hagyjuk kihűlni, majd 3 – de ha tudjuk inkább 4 lapba vágjuk.A krémhez a tej 2/3-át feltesszük a cukorral és a vaníliával együtt egy lábasban melegedni.
A maradék egyharmadban elkeverjük a pudingport.
Ahogy gőzölögni kezd a tej, elkeverjük benne a puding alapot, majd addig kevergetjük, míg besűrűsödik.
A fehér csokiból félreteszünk 3-4 kockát a díszítéshez, a többit apróra vágjuk és elkeverjük a pudingos alapban. Olvadjon fel teljesen!
Az egész krémet egy tálba öntjük és folpackkal légmentesen lezárjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Amikor kihűlt robotgéppel átkeverjük csomómentesre, majd a tejszínt kemény habbá verjük és összeforgatjuk a kettőt.
A piskótalapokat meglocsoljuk csokisziruppal, elkenjük, ráterítünk egy adag krémet, amit szintén meglocsolunk sziruppal, majd örvényeket húzunk bele, hogy kicsit keveredjen a kettő íz.
Így járunk el az összes lappal, majd kívülről is körbekenjük a tortát a krémmel. Tetején szintén örvényeket húzunk a szirupból, oldalán le is csorgathatjuk picit a csokit.
Darabolt csokikkal szórjuk és hűtőbe tesszük legalább pár órára, hogy összeérjenek az ízek!

Jó étvágyat!

Print Friendly, PDF & Email