Már nagyon régóta ki akartam próbálni ezt a finom túrós süteményt. Úgy egy éve el is követtem, aztán elfelejtettem, de most megtaláltam a képeket, úgyhogy jöhet a finom recept! 😉
Ez a sütemény nekem olyan nagyis. Talán dédimamám készített ilyet vagy hasonlót annak idején. Ahogy megpirul az alja és a teteje, nekem valamiért nagyon retro hangulatot idéz.
Akárhogy is ez egy nagyon finom sütike, amit csak össze kell dobni, bevágni a sütőbe és már élvezhetjük is a finom lágyságot.
Egy 30×30-as tepsihez:
750 gr túró
7,5 púpozott evőkanál liszt
9 csapott ek cukor
6 tojás szétválasztva
3 csomag vaníliás cukor
2 csipet só
850 gr tejföl
2 ek zsír
5 ek morzsa
A túrót, lisztet, cukrot és tejfölt kikeverjük, hozzáütjük a tojások sárgáit és robotgéppel addig keverjük, míg krémes állagot nem kapunk.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, majd a fehérjéket kemény habbá verjük.
Hozzáforgatjuk a túrós masszához.
A zsírozott, morzsával szórt tepsibe öntjük és készre sütjük.
Érdemes tűpróbát végezni. 😉