img_9827Nagyon kakaós és nagyon finom!
Hogy ne maradjatok torta recept nélkül! 😉Egy 22 cm-es formához:
140 gr olaj
80 gr kakaópor (holland)
3 tojás
300 gr cukor
2 tk szódabikarbóna
160 gr tej
250 gr extra finom liszt
1 tk sütőpor
160 gr forró víz
1 ek nescafe( elhagyható)

Krémhez:
2 gesztenyepüré
porcukor (ízlés szerint)
rum (-aroma ízlés szerint)
3 dl habtejszín + kívülről

A sütőformát sütőpapírral béleljük.
A lisztet, cukrot, szódabikarbónát és sütőport összekeverjük.
A kávés vizet az olajjal és tejjel összekeverjük.
A száraz hozzávalókhoz keverjük a nedves hozzávalókat. Alaposan kikeverjük, majd hozzáütjük a tojásokat.
A formába öntjük a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben minimum 60 percig sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk kihűlni a tésztát, majd vágjuk egyenesre a tetejét és szeljük 3 lapra.
A tetejéről levágott tésztát morzsoljuk össze és tegyük félre.

A kiolvadt gesztenyepürét a porcukorral és a rummal kikeverjük, majd a habbá vert tejszínnel összeforgatjuk és betöltjük a tortát.
Kívülről díszíthetjük tejszínhabbal és reszelt gesztenyepürével is, vagy szórhatjuk a kakaós piskóta morzsával.
Tegyük hűtőbe, majd szeletelve tálaljuk.

img_9825Jó étvágyat! 🙂

Print Friendly, PDF & Email