img_8767Nem csak a szemnek esik jól!

Hozzávalók 8 szelethez:

Keksz alaphoz:
250 gramm zabkeksz
10 dkg teavaj

Fehér krémhez:
25 dkg mascarpone
2 dl habtejszín
10 gr porzselatin
50 gr víz
2 nagy csipet vanília őrlemény vagy egy mokkáskanál aroma
80 gr porcukor

Kiwi krémhez:
fél kg kiwi
30 gr porzselatin
100 gr víz
10 dkg porcukor
1-1,5 dl habtejszín a díszítéshez
img_8759
A kekszet egy késes aprítóban finomra daráljuk, majd az olvasztott vajjal elkeverjük és egy 1820 cm-es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük.
A mascarponet a vaníliával, porcukorral elkeverjük, a zselatint a vízben elkeverjük, majd mikróban pár másodperc alatt felmelegítjük és a mascarponehoz keverjük.
A habtejszínt felverjük és a krémsajtos alaphoz forgatjuk.
Az elkészült krémet a kekszalapra terítjük, majd egy müzlis tálat bevonunk celofánnal és a krém közepébe nyomjuk majdnem vagy teljesen a keksz rétegig.
Hűtőbe tesszük. Fontos, hogy a hűtő minél alacsonyabb hőfokon hűtsön, így gyorsan tudunk dolgozni és a zselatin is előbb elkezd meghúzni.
img_8769
A kiwit meghámozzuk, pürésítjük, majd a porcukorral feltesszük főni. Ahogy elkezd rotyogni az előzőekhez hasonlóan elkészítjük a zselatint és elkeverjük a kiwiben.
Hűtőfürdőbe tesszük a kis lábast és legalább langyosra hűtjük a pépet.
A sajtos krémből óvatosan kiemeljük a tálat, egy kanál domború felével elegyengetjük az esetlegesen “felsértett” krémet, majd a kihűlt kiwi zselét beleöntjük a mélyedésbe. Az sem baj ha magasabban áll a réteg, mint a krémsajtos, de az sem baj, ha épp kitölti csak a lyukat.
Hűtőbe tesszük míg a kiwis réteg is megszilárdul, majd leemeljük a formát róla és felvert tejszínhabbal díszítjük.
Jó étvágyat!
img_8783

 

Print Friendly, PDF & Email