Ugyebár hamis vadas, mert a vadat csak hírből ismeri a drága, de attól függetlenül, hogy sertésből van, nagyon finom!
Ebben a formában könnyedén megeszik a gyerekek is a zöldséget, igaz csőtésztával szeretik a legjobban….most gondoltam egy merészet és még sosem próbált zsemlegombócot készítettem.Nem azt mondom, elfogyott, elfogyott… de nekem nem lett a zsemlegombóc a kedvencem. Ízlések és pofonok, mi maradunk a vadas mellé a krumpligombócnál vagy a tésztánál.
“Vadas”hoz:
½ kg hús (nálam csont nélküli karaj egészben)
1 fej vöröshagyma
1 db babérlevél
koriander mag
2 evőkanál cukor
3 evőkanál tejföl
2 evőkanál mustár
2 db sárgarépa
1 kis darab petrezselyem gyökér
só, bors, liszt
1 evőkanál ecet
1 Maggi csípős tyúkhúsleves kocka
Zsemlegombóchoz:
1 db zsemle
liszt
tojás
víz, só
1 Maggi csípős tyúkhúsleves kocka
Az elkészítés menetéhez kattints ide.