IMG_6583Amikor a lányom gyorsan szeretne kakaós csigát, akkor ehhez a recepthez nyúlok. Bár a blundel tésztával készült hagyományos kakaós csigát kedvelem a legjobban, ez sem utolsó…csak más.
Tésztához:
50 dkg liszt
1 tojás
2 dl tej
2 evőkanál tejföl
5 evőkanál cukor
2,5 dkg élesztő
1 evőkanál vaj
10 gramm sütőpor

Töltelékhez:
5 dkg olvasztott vaj
7 evőkanál kristálycukor
4 evőkanál holland kakaópor

A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és a cukrot. Felfuttattam, bár nem szükséges.
A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk. Liszt függő, kell-e még hozzá szórni keveset vagy sem, az is lehet, hogy túl kemény lesz a tészta, akkor kevés tejjel lágyíthatunk rajta.
A tésztát lisztezett deszkán téglalap alakúra, kb. fél centi vastagra nyújtjuk, majd megkenjük az olvasztott vaj egy részével.
Rászórjuk a cukor és a kakaópor keverékét, majd meglocsoljuk az egészet a maradék olvasztott vajjal.
Ezután tekerjük fel a hosszabbik oldalánál fogva, majd vágjuk egy, másfél centis darabokra.
A csigákat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire és 10-12 perc alatt süssük őket készre. Ne félj, hogy nem kapnak színt, pont jók lesznek! 😉