Igaz tavaly készítettem először hidegtálat, de ezt mindet. 😀 És imádtuk! 😀TORMAKRÉMES SONKATEKERCSEK
MAJONÉZES BURGONYASALÁTA
FRANCIASALÁTA Itt csak annyi a dolgunk, hogy egy tálra oválisan púpozva tegyük a salátát és minél sötétebb színű felvágottból készítsünk neki szemeket, orrot, füleket és farkincát.)
KOLBÁSSZAL TÖLTÖTT KARAJ
Az egyben hagyott karaj darabot lehártyázzuk, levágjuk az inakat és hosszában átszúrjuk egy éles, hosszú késsel. Kialakítunk egy kis vájatot a kolbásznak. Beleszuszakoljuk a szál szaftosabb kolbászt.Egy serpenyőben érdemes kevés olajon minden oldalát átsütni, így kérget kap és a nedvek benn maradnak sütés közben a húsban.
Egy tűzálló tálba tesszük a húst, tekerünk rá egy kis borsot, szórjuk sóval és öntsünk alá egy pohár vizet.
Alufóliával lefedve 180 fokra előmelegített sütőben süssük át. Nagyjából másfél óra múlva ellenőrizzük hústűvel puha-e a hús és ha igen alufólia nélkül süssük 10-15 percig, míg pici színt kap a teteje.
TÖLTÖTT TOJÁS