Sokan keresnek olyan kekszeket, amik sütés közben nem duzzadnak meg, így megtartják a pecsételt formájukat.
Vettem egy nagyon tuti sütipecsétet, amit már akkor imádtam, amikor megláttam. Azon kívül, hogy 6 minta tartozik hozzá, nagyon praktikusan tárolhatók a szilikon “fejek”, ugyanis a fehér test tetejét le lehet csavarni és abba a nem használt 5 szilikon korongot bele lehet pakolni. 🙂
Könnyen felhelyezhetők és levehetők, moshatók anélkül, hogy attól tartanánk ha kicsit több vizet kap megduzzadhat és szétrepedhet a fa…
Jaj és majd elfelejtettem, amellett, hogy praktikusan lehet tárolni, praktikusan lehet kiszúrni is. Hiszen a kinyújtott kekszet előbb kiszúrod a kerek hengerrel, majd abba beledugva pecsételed meg a kekszek tetejét, ami által azok megtartják a formájukat. 😉
Ez a pecsét nem más, mint a Tescoma Delícia sütipecsétje. Ami nem olcsó, mert én ingyen postával 2890 ft-ért vettem azt hiszem a Mall.hu-ról (ott volt a legolcsóbb), de ha jól belegondoltok megéri az árát!
Többféle mintával lehet kapni, a sárga verzió sima mintákat nyom a kekszre, a rózsaszín ez az állatos, létezik piros, ami karácsonyi, stb. De az árak is változnak a mintával…A recept – amiből a kekszek készültek – a pecséthez mellékelt alap recept. Kb. 40 kekszet ír belőle, nekem több lett, jól zsúfolt 2 sütőlemeznyi.
35 dkg liszt
15 dkg porcukor
13 dkg vaj
2 tojás
kevéske citromhéj reszelve
1 mokkáskanálnyi vanília aroma vagy paszta
A hozzávalókat összegyúrjuk és bezacskózva legalább 2 órára a hűtőbe tesszük.
Ezután enyhén lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. Kb. 3 mm vastagra és kiszúrjuk, majd megnyomjuk őket a fent említett módon. (Attól, hogy szilikonos még a keksz vajas és tapadhat, tehát érdemes lisztbe mártani, majd leütögetni a felesleget a nyomó felületéről.)
Egy sütőpapírral bélelt lemezre vagy tepsire rakosgatjuk őket, nyugodtan mehetnek egymás mellé szorosabban, nem nőnek meg.
160 fokra előmelegített sütőben azt írja 10-12 perc alatt, de nekem 20-25 perc alatt készre sütjük őket. 🙂
Nem bonyolult, cserébe egyszerű! 😉
Pecsételésre fel! 🙂