Amikor Pesten dolgoztam az egyetem után – plázában 😛 -, egy időben rászoktunk a kínaira.
Mindig ilyet ettünk. Viszont el kellett teljen 5-6 év, mire rászántam magam, hogy itthon is elkészítsem.Bevallom, nagyon hiányzik olykor-olykor az az időszak. Igaz, hogy 11-12 óráztunk és sokszor egymás után 4-5 napokat is lenyomtunk, de mégis volt egy fílingje. 😀
Néha McDonalds-ban kajoltunk, néha vittük a kaját, néha mit tudom én és egy idő után jött a kínai. Semmi mást nem ettem, csak ezt. 😀
De ebből sokat. Viszont nem volt ócó. :/
Hát mennyivel egyszerűbb ezt is itthon elkészíteni!? Arról nem is beszélve, mennyivel költséghatékonyabb.
Férjnek egyszer anno vittem haza, hogy megkóstolja milyen finom. Akkor annyira nem nyerte el a tetszését, ezért féltem tőle, mikor itthon egy kiló csirkemellet beleaprítottam a kulimázba, mit fog szólni hozzá, de esküszöm még nálam is jobban szerette. 😀
Kici kínai pipi cici édesz mártászban hát akkor íme:
Az egészet csomómentesre keverjük.
Beleborítjuk a csirkefalatokat, és alaposan összekeverjük az egészet, hogy mindegyik husit mindenhol fedje a tészta.
Villa segítségével egyesével a forró olajba szedegetjük.
Szépen lassan arany színűre sütjük. Papírtörlőre kanalazzuk, hogy kicsit lecsepeghessen a felesleges olaj, majd még melegen beleforgatjuk őket a mézes mázba.
3 ek ketchup
1-2 ek méz
1 tk szójaszósz
Szezámmag
Mert hogy a receptet Regitől csakliztam ám, mert benne bízom (a neten is sokfajta recept bolyong, de fene tudja, milyenek), hogy olyat csinál, ami nekem is ízlene és IGEN! 😀
Nagyon finom! 😉