IMG_5194

Nem görcsöltem rá, olyan zöldségeket használtam, amit ki bírtam szedegetni a Mexikói zöldségkeverékből, mert épp csak az volt itthon. 🙂Szóval ez igazi nemzetközi étel: kínai eredetű, mexikói keverékből, magyar konyhában főzve nyilván nem hivatalos módon elkészítve, de a MIÉNK! 😀 (Volt…és nem is a miénk, csak az enyém, mert csak egy egyszemélyes adag készült belőle, de azt gyorsan betoltam pociba.)

És mellékesen megjegyzem az evőpálcika csak ügyes álca, ilyen jól nem nyomom…villával ettem, elvégre magyar vagyok és megnézném egy kínai hogy eszik pálcikával pl. lencsefőzeléket. 😛

1 közepes sárgarépa
3 gerezd fokhagymaszójaszósz ízlés szerint
250 g spagetti tészta
só, olaj (a sóval csínján bánj, mert a szójaszósz is sós)

A répát kis gyufaszálnyi csíkokra szeleteljük, a többi zöldség adott a keverékből. 😀
Feltesszük sós vízben a tésztát.
Amíg fő, addig wokban olajat hevítünk, beledobjuk a feldolgozott zöldségeket, és hozzátörjük a fokhagymát.
A zöldségeket ropogósra pirítjuk, majd hozzáadjuk az átmosott tésztát, és szójaszósszal ízlés szerint meglocsoljuk.
Nem bonyolult. 🙂 Mikor Pesten dolgoztam előszeretettel ebédeltünk a kínai büfében. Én mindig csak egyfélét ettem, mégpedig szezámmagos mézes csirkét ilyen pirított tésztával. Abban azért volt bambuszrügy, stb., stb. (Nos, azóta már én is beszereztem egy üveggel, úgyhogy amikor rászánom magamat a szezámos csirkefalatok készítésére, akkor már hagyományosan káposztával, bambuszrüggyel és zöld ceruzabbal készítem majd ezt a fajta tésztát.)
Addig is ez a verzió is tökéletesen megteszi. 😉
További képeket a Facebookon a Kínai pirított tészta albumban találtok.
Print Friendly, PDF & Email