Nem túl fotogén, tudom. Viszont gyorsan elkészül és hidegen fogyasztva remek hűsítő előétel lehet egy meleg nyári napon.
Akár egy gyors vacsinak is betudható egy rohanós hétköznapon.Én a menzán is nagyon szerettem, viszont többen vannak, akik annyira nem komálják ezt a tulajdonképpen semmilyen levest. 😀
Szerintem viszont egyszerű és nagyszerű. 🙂 Te szereted?
1,5 liter tej
1/2 liter víz
10 dkg cukor (ízlés szerint több, kevesebb)
4 marék dörzs tarhonya
A tejet a vízzel feltesszük melegíteni. Amikor már meleg, feloldjuk benne az ízlésünktől függő cukormennyiséget és beleszórjuk a dörzs tarhonyát. Ezután még legalább 15 percig főzzük, néha megkeverve, hogy ne fusson ki, a tészta pedig ne tapadjon se le, se össze.
Készen is vagyunk. Mi hidegen szeretjük Petrával (a család többi tagja nem eszi meg, illetve nem veszi ételszámba 😀 ).
Kövess minket a Facebookon is: