Nagyon szeretjük a kekszeket. A csokidarabos kekszeket a leginkább. Nagyon vadászok egy bizonyos fajtára, de eddig még nem sikerült reprodukálnom. Viszont ez sem rossz, sőt. Bögrével mérhetők a hozzávalók és könnyen adagolható a tészta. Nincs vele sok macera.
A bögre 2,5 dl-es.
1 bögre liszt
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
10 dkg vaj
1/2 bögre barna cukor
1/4 bögre porcukor
1 tojás
1 kávéskanál vaníliaaroma
10 dkg fehér csokoládé
10 dkg étcsokoládé
A kétféle cukrot a puha vajjal és a vaníliaaromával jól kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a felvert tojást.
Keverjük össze a szódabikarbónát, a csipet sót és a lisztet, majd forgassuk a vajas masszához.
Adjuk hozzá az apró darabokra tört kétféle csokit is.
A masszából diónyi golyókat formázunk (vagy a könnyebb adagolás érdekében egy fagyis kanállal porciózzuk) és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket tisztes távolságra egymástól, mert sütés közben szétterülnek.
Előmelegített sütőben, 160 fokon kb. 15 percen át sütjük. Ha még puha a teteje, de az alja már megsült, kivehetjük és a tepsin hagyjuk hűlni. Ez esetben is fog még keményedni.
Kövess minket a Facebookon is: