IMG_4103Nagyon szeretjük a kekszeket. A csokidarabos kekszeket a leginkább. Nagyon vadászok egy bizonyos fajtára, de eddig még nem sikerült reprodukálnom. Viszont ez sem rossz, sőt. Bögrével mérhetők a hozzávalók és könnyen adagolható a tészta. Nincs vele sok macera.

A bögre 2,5 dl-es.

1 bögre liszt
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
10 dkg vaj
1/2 bögre barna cukor
1/4 bögre porcukor
1 tojás
1 kávéskanál vaníliaaroma
10 dkg fehér csokoládé
10 dkg étcsokoládé

A kétféle cukrot a puha vajjal és a vaníliaaromával jól kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a felvert tojást.
Keverjük össze a szódabikarbónát, a csipet sót és a lisztet, majd forgassuk a vajas masszához.
Adjuk hozzá az apró darabokra tört kétféle csokit is.

A masszából diónyi golyókat formázunk (vagy a könnyebb adagolás érdekében egy fagyis kanállal porciózzuk) és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket tisztes távolságra egymástól, mert sütés közben szétterülnek.

IMG_4098
Előmelegített sütőben, 160 fokon kb. 15 percen át sütjük. Ha még puha a teteje, de az alja már megsült, kivehetjük és a tepsin hagyjuk hűlni. Ez esetben is fog még keményedni.

IMG_4102

Kövess minket a Facebookon is:

facerecept face

Print Friendly, PDF & Email