Nagyon egyszerű és mégis látványos, eltér a hagyományos rakott keltől, amit nagyon sokan szeretünk.
A kelkáposztának a külső nagyon zöld, takaróleveleit óvatosan levesszük és alaposan megmossuk.
Ezután őrölt köményes, sós vízben félig puhára főzzük őket, majd hideg vízbe tesszük és leszárítjuk.
Ezekbe a blansírozott levelekbe fogjuk csavarni a tölteléket.
A töltelék rém egyszerű: darált húsból készült pörkölt lényegében.
Rutintalanok külön főzzék meg sóval, ételízesítővel ízesítve a rizst, rutinosak a pörköltbe is belefőzhetik – ez esetben bő lére kell ereszteni a szaftját, hogy a rizsnek legyen honnan felszívnia, de az elkészült rizs ne legyen száraz sem a töltelék. 🙂
Tehát a levelek közepére teszünk a töltelékből, aztán alulról-felülről, majd két oldalról ráhajtjuk a levél széleit és a hajtott felével lefelé zsiradékkal kikent jénaiba fektetjük őket.
Pici vizet önthetünk alá és fedőt rátéve 180 fokra előmelegített sütőben készre pároljuk a leveleket.
Kedvünkre ízesített besamel mártással vagy tejföllel locsolva tálaljuk.
Kövess minket a Facebookon is: