A recept ismét Limarától van. Ez a kenyér édesebb, mint a fehér kenyér, de nagyon finom! Szendvicsnek kimondottan kiváló!
50 dkg BL 80-as liszt
1,5 tk só
1 ek cukor
2 ek burgonyapehely
2 dkg vaj
3 dl tej
2 dkg élesztő
A tejet a robotgép üstjébe öntjük, belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, a burgonyapelyhet és az enyhén felolvasztott vajat.
Rászórjuk a lisztet és a sót.
Sima tésztát dagasztunk belőle, majd kelesztőtálban duplájára kelesztjük.
Ezután enyhén lisztezett felületen megformázzuk és sütőzacskóba tesszük.
A tetejét simítsuk át lisztes kézzel.
Ismét duplájára kelesztjük.
Kb. 1 óra múlva pengével bemetsszük a tetejét, vizet spricceljük a zacskóba és lezárjuk.
200 fokra előmelegített sütőben 36-40 perc alatt megsütjük.
Én az utolsó 5 percben kibontottam a zacskóból és hagytam pirulni. Persze ha gyorsan barnulna, akkor egy alufóliát tegyünk rá.
A sütőből kivéve hideg vízzel megspricceljük és hagyjuk kihűlni.
Finom édes, a bélzete lyukacsos, nagyon finom kenyérke. Ha lehet még a sima fehér kenyérnél is jobban ízlik nekem.
Persze ennek nem lesz ropogós a héja, mert visszapuhul, de nagyon finom!
Kövess minket a Facebookon is! 🙂