IMG_0226Ennél finomabbat tuti nem ettél. 😀

Puffancs forrása: Farkas Vili
És persze a puffancsokhoz a belsőségeket is megtalálod a blogon, hogyan is kell ilyen fenomenálisan guszta hamburgert gyártani otthon. 🙂

10 db hamburgerzsemléhez:

68 dkg liszt
6,8 dkg porcukor
6,8 dkg vaj
6,8 dkg tojás sárgája (kb. 3 nagyobb tojásé – de nekem 4 volt)
4 dkg élesztő (mert kell egy dekányit a zacsiban hagyni, hogy működjön a tészta ;) )
8 g só
3,3 dl langyos tej

Az összetevőket gyúrjuk össze, majd 20 percig pihentessük.
Nagyon szép tésztát kapunk, sima felülettel.

Ezután gyúrjuk át a tésztát és újabb 20 percig pihentessük.
Osszuk 10 egyenlő részre (azt hiszem 13 dkg-os darabok lettek) a tésztát és formázzunk zsemléket.
Ezeket helyezzük szilikonos sütőpapírral fedett tepsire, és kenjük meg egész tojással.
Egy tepsire csak 5 db-ot tegyünk egymástól tisztes távolságra.
Ne zavarjon meg a kis méret, bizony jócskán megnőnek majd. :)
Kelesszük 35-40 percig majd kenjük le ismét egész tojással és meg is szórhatjuk szezámmaggal.

IMG_0211
190 fokos előmelegített sütőben 12-15 perc alatt süssük készre.

Hamburgerzsemle (puffancs)

IMG_0222

Megéheztél? Nem csodálom! 😀
(Amikor már igazán tavaszias idő van odakint, bátran vegyétek elő a tárcsátokat és essetek neki a hambi készítésnek!)

Kövess minket a Facebookon is! :)

face recept face

Print Friendly, PDF & Email