Lényegében úgy készül, mint a majonézes burgonyasaláta, csak babbal és csak hagymával.
500 gramm fehér babot enyhén sós vízben 3-4 babérlevéllel puhára főzünk (vagy konzerv babot használunk).
1 nagy pohár tejfölt elkeverünk 4-5 evőkanál majonézzel, ízlésünktől függ, kóstoljunk.
Saláta levet készítünk, víz+cukor+ecet.
Ebbe beledobunk 1 fej felaprított vöröshagymát és hagyjuk kicsit állni, majd beleszűrjük a majonézes alapba.
A babot is leszűrjük és beletesszük kicsit a salátalébe, majd leszűrve a majonézes alapba. Kicsit sózzuk, borsozzuk és egy fél evőkanál olívaolajat is belelöttyinthetünk.
A malackákkal (malac buksi formájú kelt tészta) nagyon finom, de a sörben sült karaj (idén comb) mellé tálalom köretnek.
Tálalásig tegyük hűtőbe, hogy kicsit összeérjenek az ízek.
Egyéb szilveszteri recepteket a képre kattintva találsz:
Fogyasszátok egészséggel!