Szerintem nem kell bemutatnom, mert mindenki ismeri ezt a gyorsan összeállítható, mégis számtalan módon elkészíthető finomságot! De kinél hogyan készül?
Ahány ház, annyiféle kókuszgolyó.
Teszel meggyet a közepébe, vagy az Isten mentsen meg tőle? A tésztájába löttyintesz kávét vagy inkább a meggy levével bolondítod meg? Kókuszreszelék csak köntösként kívülről ölei körbe vagy a masszába is hintesz egy marékkal?
Akárhogy is készítsd, mindenhogy finom.
Megmutatom, nálam hogyan készül.
30 dkg darált háztartási keksz
20-25 dkg porcukor
10 dkg vaj
kb. 1-1,5 dl tej
1 kávéscsészényi kávé
rum aroma
2-3 dkg kakaó (cukrozatlan)
magozott meggy (opcionális)
kókuszreszelék a forgatáshoz
A darált kekszet összeforgatjuk a porcukorral, kakaóporral, elmorzsoljuk benne a vajat, löttyintünk bele kávét, rum aromát és egy kevéske tejet. Gyúrjuk, míg formázható, egynemű masszát kapunk.
Kóstolgassuk, hogy elég-e a cukor, kell-e bele még rum vagy kávé….
Az, hogy mennyi tejet vesz fel függ a többi folyadék mennyiségétől is, ezért csak fokozatosan adagoljuk.
Ha összeállt, golyókat formázunk belőle (nem túl nagyokat) és kókuszreszelékbe forgatjuk őket.
Ha meggyet is teszünk a közepébe, akkor egy golyóra való masszát kilapítunk a tenyerünkön és a közepére téve a meggyet, becsomagoljuk és kigömbölygetjük.
Forgathatjuk kókuszreszelék helyett csokidarába is például.
Kb. 10 perc alatt elkészül, sütni sem kell…
Nem mellesleg lagzis süti is! 😉
Szereted?
Készítetted már sütinyalókának? Forradalmasítva a megjelenését? 🙂
Ha nem, itt elolvashatod, hogyan készül: KÓKUSZGOLYÓ CAKE POP (SÜTINYALÓKA)
De ha még jobban begolyóznál, van még 1-2 ötletem:
Sütinyalóka (cake pops) – maradék felhasználós
Ha Te is szereted a kókuszgolyót, csatlakozz hozzám a Facebookon is! 🙂