Mivel a bonbon készítéssel annyi meg annyi rákészülés után meggyűlt a bajom, ezért muszáj voltam új gasztro ajándék ötlet után nézni, de szerencsére nem kellett soká várnom, mert Illéskrisz posztolt egyet a Raffaello golyócskákról, aminek elkészítéséhez nyomban én is nekifogtam!
Tökéletesen sikerültek, némi változtatással: én a közepükbe raktam 1-1 szem blansírozott mandulát is. Végülis a boltiban is van, nem? 🙂
Ez lett egy vendégváró falatka és egyben a bonbonos ajándék dobozokba is került belőle pár szem. 🙂
Bemásolom ide is a receptet, de köszönet érte Illéskrisznek!

Hozzávalók kb. 30 db. golyóhoz: 2 dl tejszín, 10 dkg fehér csokoládé, 5 dkg tea vaj / nem margarin /, 20 dkg kókuszreszelék, 3 evőkanál cukor, csipet só. Kókusz a hempergetéshez.
A tejszínt felmelegítjük és közben beletördeljük a csokoládét. Mikor teljesen felolvadt a csokoládé, hozzáadjuk a vajat a sót és a cukrot is. Elkeverjük és beleszórjuk a kókuszt. Pár percig, állandóan kevergetve összefőzzük az egészet. Megvárjuk míg kihűl és utána betesszük a hűtőbe dermedni. Mikor teljesen megkeményedett a massza, akkor tudunk szép golyókat formázni belőle. Kókuszban megforgatjuk a golyókat és minyon papírba rakosgatjuk őket. Tálalásig hűtőben tartjuk.

Olyan kis guszta, nem?

Print Friendly, PDF & Email