Hamarosan beérik a szőlő, semmiképpen ne hagyd ki ezt a gyümölcsös húst!

IMG_6147

Én nem nagyon szoktam gyümölcsöt hússal párosítani. Ennek egy oka van, én nem szeretem. Nem így nőttem fel, nem ilyeneket adtak enni és így kimaradtak ezek a párosok. DE! Párom nagyon szereti és szeretném, ha a gyerekek is szeretnék, így hát nekiálltam.
A gyerekek csirke combikat szerettek volna, én pedig már régóta vágytam kis boros sültre, páromnak gyümölcs kellett, kapóra jött ez a recept.

Azon kívül, hogy brutális illatok keringtek a konyhában a látvány, mikor megsült valami fantasztikus volt! Ahogy rákerültek a szőlőszemek, feldobta a zöld szín az egészet………gyerekek, ha még éltetek szépet! 🙂
És persze finomat…merthogy a gyerekek is csak úgy tolták befelé, öröm volt nézni! Azt hiszem nem árt, ha hasonló kajákat is felveszek a repertoárba! 😉

12 csirkecomb (alsó-felső vegyesen)
kevés olívaolaj
2 dl fehérbor
5 dl szárnyas alaplé
rozmaring, só, bors
1 db vöröshagyma
3 sárgarépa
3 gerezd fokhagyma
őszibarack (majdnem egy egész konzerv befőtt friss hiányában)
1 fürt fehér szőlő

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, és felhevített serpenyőben egy kevés olajon minden oldalukon megpirítjuk őket.
Ekkora mennyiséget két adagban.
Közben egy fej hagymát apróra vágunk, a répákat felkarikázzuk.
Amikor a csirkecombok megpirultak, kivesszük őket a serpenyőből, félretesszük.
Ugyanabban a serpenyőben az olajon a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a sárgarépát, felaprított fokhagymát.
A zöldségeket lepirítjuk, majd felöntjük a fehérborral, erős lángon elpárologtatjuk az alkoholt belőle, majd felöntjük alaplével, amit szintén erős lángon beforralunk, és hozzáadjuk a rozmaringot.
Egy tepsibe fektetjük a csirkecombokat, ráhalmozzuk, elegyengetjük a zöldséges mártást és a barackokat is a combok közé helyezzük .
A tepsit szorosan lefedjük alufóliával, és sütőben 190 C fokon 30 percig pároljuk, majd az alufóliát eltávolítjuk, és grill fokozaton 15 perc alatt megpirítjuk a csirkéket.
Amikor a csirke megpirult, a sütőből kivéve hozzáadjuk a felezett szőlőszemeket.

További képeket a Facebookon a Fehérboros csirke szőlővel, barackkal albumban találsz.

Csatlakozz hozzám a Facebookon is! 🙂

dddddForrás: Mautner Zsófi – Ízes Élet