Cukrász vagyok. De ha nem lennék is sejteném, hogyan készül a legfinomabb babapiskóta, most viszont TUDOM! És ha szeretnéd, el is árulom…
Tiramisut szerettem volna készíteni valamelyik nap. Olyan szinten rajtam volt a kényszer, csak nem volt itthon babapiskóta, hát sütöttem.
És milyen jól tettem…
Az alaprecept majdnem ugyanaz, mint a hagyományos piskótához, csak picit növeljük a cukor és a liszt mennyiségét.
Attól függően, mennyi piskótát szeretnénk sütni, növeljük arányosan a hozzávalókat:
1 tojás
3 dkg liszt
3 dkg cukor
porcukor a szóráshoz
A folyamat ugyanaz, mint a hagyományos piskótánál.
A tojást szétválasztjuk.
A fehérjét a cukor 1/3-ával kemény habbá verjük, a sárgáját pedig a cukor maradékával fehéredésig keverjük.
A fehérjét több részletben beleforgatjuk óvatosan a sárgájás masszába,majd beleszitáljuk több részletben a lisztet. Minden adaggal alaposan elkeverjük (vigyázva) a masszát.
Ahogy készen van a piskóta tésztánk, nagy átmérőjű sima csöves habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire babapiskóta formákat nyomunk egymástól picit távolabb.
Azután porcukrot szitálunk a tetejükre és 175-180 fokon készre sütjük őket.
Az illat, ami sütés közben belengi a konyhát……mmmmm….
A gyerekek is nagyon szeretik és bátran majszolhatják, hiszen nincs benne emulgeálószer, sem egyéb vegyészeti cucc.
A sütés végeztével leszedegetjük őket a papírról és hagyjuk kihűlni. Ezután bármibe és bármire használhatjuk őket.
Én tiramisuba tettem, fantasztikus volt!!!
Ízlett a babapiskóta? Remélem igen! Mindenesetre, aki érezte az illatát, annak összefolyt a nyál a szájában! 🙂
Piskóta recept még a blogon: