Vendégváró apró falatoknak, gyerekzsúrra, de akár szendvicsnek iskolába vagy munkába is tökéletes.
Ezt a falatnyi finomságot Aranytepsinél láttam és nem is haboztam sokat, hogy kipróbáljam. 🙂 Nagyon kis pofás rudacskákat készítettem belőle, amit aztán a gyerekeknek szendvicsnek készítettem el. Nagyon tetszett nekik, simán megették mindenestül! 🙂
Gyakorlatilag akármilyen bevált kelt tésztából készíthető, csak a forma másabb a megszokottnál. Nem zsemlének, vagy kiflinek, hanem hosszúkás rudaknak formázzuk a tésztát, amolyan bagett formára.
Feltétnek természetesen azt pakolunk rá, amit szeretnénk, vagy amit a vendégség apropója megkíván.
40 dkg liszt
2 dl tej
2 dkg friss élesztő
1 tk cukor
3 dkg margarin
1 kisebb tojás sárgája
1 kk só
Ha pedig hagyományosan a kenyér a mindenünk péksüti ügyileg, akkor egy egyszerű, sütőzacskós változat akár a kedvencünkké is válhat.
Vagy ott a Bagel, ami most kezd berobbanni jobban a köztudatba és nem is véletlenül. Nagyon finom, laktató és mégis újszerű finomság.