Nagyon egyszerű, finom, de nem túl olcsó nassolni való ez a kis chipsecske.
Az édesburgonyáim utolsó felhasználási módja, vagyis a 3. verzió, amit batátából kipróbáltam.
Sülve valóban hasonlít a sült tökhöz az íze, ami nekünk nagyon bejött, de mégis olyan pikáns. Az elkészítését tekintve igazán egyszerű dolgunk van. Megtisztítjuk az édesburgonyát, majd vékony szeletekre vágjuk. Ezeket a szeleteket egy tálba tesszük és alaposan megforgatjuk egy kevés olajban úgy, hogy mindenhol érje az olaj őket.
Ezután egy sütőpapírral fedett tepsire tesszük a szeleteket és sózzuk, borsozzuk.
200 fokra előmelegített sütőben sütjük negyed órát, majd megfordítja újabb 5-10 percet.
Addig sütjük, míg szépen ropogósra sülnek, de figyeljünk oda, mert gyorsan meg tudnak égni és az égett batáta bizony nem finom batáta.
Fűszerezhetjük ízlés szerint, szórhatjuk fokhagymával, szerecsendióval, amivel csak szeretnénk!
Jó kis házi nasi!