IMG_6166

Mint tudjuk imádjuk a tészta ételeket. Én lehet olasz voltam előző életemben….de valószínűleg  olyan nemzet szülötte voltam, akiknél a vacsora a főétkezés, merthogy én délután szeretek sütni-főzni. Akkor visz rá a lélek. Nagyon meg kell erőltetnem magam ahhoz, hogy délre kaja legyen. Nem is tudom előfordult-e már ilyen egyáltalán! 😀

Általában ha ebédet akarok, akkor olyan délután 2-3-ra készen is van. 😀
Na mindegy, a lényeg, hogy gyors tészta étel… És még a brokkolit is megegyék.
Ez a recept már fent van a blogon, most annyiban változik a helyzet, hogy tejföl került rá sajt helyett.

A siker viszont garantált! Majdnem fél óra alatt elkészíthető és a szemed is jóllakik míg készíted.

Hozzávalók:
kis olaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 doboz kockázott paradicsomkonzerv vagy házi paradicsomlé
só, bors, bazsalikom, 1 ág rozmaring
50 dkg penne
50 dkg brokkoli apró rózsáira szedve.
kevés vaj (tepsi kikenéséhez)
4 natúr tömlős sajt
kis reszelt sajt a tetejére

Elkészítés:
Kevés olajon az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd kicsit a fokhagymát is megkapatjuk.
1 ág rozmaringot beledobva pár percig pároljuk, majd kiemeljük az ágat és felöntjük a paradicsommal (én csináltam már sűrített paradicsomból, léből, mindegy, néha cukrozni kell, hogy ne legyen savanykás).
Sózzuk, borsozzuk, meghintjük bazsalikommal és kis lángon felforraljuk.
A tésztát az apróra szedett brokkolival együtt sós vízben kb. 8-10 percig főzzük, majd leszűrjük. (csak félig puhuljon meg!)
Vajjal kikenünk egy magas falú edényt és a paradicsomszósszal elkevert brokkolis tésztát beleöntjük.
Tetején elsimítjuk a 4 tömlős sajtot ügyelve, hogy a tészta ne lógjon ki felül, mert száraz lesz!
25-30 percig sütjük, majd ha kész reszelt sajttal megszórjuk!

IMG_6162

A kép nem adja vissza hűen a színeket, gyönyörű, ahogy a bézs tésztát körbe öleli a piros szósz és felbukkannak a zöld brokkoli darabok. Ezután jön még a fehér és a sárga sajt. 🙂

Próbáljátok ki! 😉

További képeket a Facebookon a Brokkolis pasta al forno albumban találsz.