A következő receptet a NoSaltyról vettem kölcsön.
Adott volt egy jó nagy szál vastagon húsos oldalas. Nem akartam mézes-mustáros vagy simán sült oldalast készíteni belőle, valami másra vágytam.
Ekkor jött a citromos, ketchupos verzió.
Felszeleteltem az oldalast, majd egy mély tepsibe tettem őket. Mindegyikre teszünk egy karika citromot és egy karika vöröshagymát.
220 fokos előmelegített sütőben 30 percig elősütjük.
Amíg sül az oldalas, addig az 1 bögre ketchupot és 2 bögre vizet 1 tk só és 1 tk bors kíséretében összemelegítünk egy lábasban.
A 30 perc leteltével meglocsoljuk vele a húsokat, majd mérsékeljük a hőt 180 fokra. 10-15 percenként meglocsolgatjuk a húsokat, míg meg nem puhulnak.
Sima cikkekre vágott főtt krumplival tálaltam.

Nagyon finom, különleges íze volt, bár megjegyzem kevésbé húsos oldalassal szerintem jobban működik, bár rendesen beivódott a húsba az összes íz.

Érdemes kipróbálni, nekünk visszatérő vendég lesz ez a módszer oldalas sütésre. 🙂