ÓÓÓÓÓÓ!!! Ezt a tortát már annyira rég szerettem volna elkészíteni, hogy eszméletlen. Nagyon tetszik a bohókássága, amit a sok szín hoz létre, a formája…minden porcikája tetszik!

16-án (vagyis tegnap) volt húgom 13. születésnapja és ez a torta neki készült. Igazából eredetileg egy Topsy Turvy tortát szerettem volna készíteni, de kis torta kellett, mert egyébként lesz egy parfé tortája is, a topsyt pedig nem akartam igazán kicsiben kivitelezni, szóval eszembe jutott ez és pikk-pakk le is tettem róla. 🙂
Ami egyedül zavart ezzel a tortával kapcsolatban, hogy beijedtem, hogy nem lehet már KitKat csokit kapni. Nem nagyon szoktunk csokit venni, ha igen, akkor csak táblásat, így nem is rémlett, hogy a polcokon láttam-e még a megszokott piros csomagolását.
De szerencsére kaptam, összesen 9 csomaggal volt belőle, hát mind velem jött…

Most kapóra jött a borzasztóan finom Mannatural torta formája, ami itt van nálam potom 2000 ft letéti díj fejében, hogy menjenek a fenébe! Ez ugyanis 18 cm-es forma, elég kicsi, de bőven elég, célnak megfelel.
Tehát a forma aljára vágtam sütőpapírt, majd körbe is kibéleltem duplán hajtott papírral, de csak azért, hogy ezáltal a forma magasabb legyen, magasabbra jöjjön fel a piskóta, merthát a csoki magas a szélére és szép tortát szerettem volna.

A piskótája 3 tojásos olajos piskóta Kiskukta receptje alapján, azt használom már jó ideje, mert nagyon bevált. Kakaós piskóta, vagyis ahány tojásból készül, annyi evőkanál kakaó megy a liszthez, amit egyúttal a kakaó súlyával csökkentünk is.

Így néz ki konkrétan:

3 tojásos olajos piskóta (ami egyébként egy 24-25 cm-es formához elég)
150 gramm cukor meg 60 gramm a fehérjéhez
263 gramm liszt (-3 ek kakaó súlya, ha kakaós a tészta)
1,15 dl tej
1,15 dl olaj
3 tojás
3/4 cs sütőpor

A lisztet a sütőporral, egy csipet sóval, a kakaóval összekeverjük jó alaposan.
A fehérjét a kevesebb cukorral kemény habbá verjük.
A sárgájákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzá öntjük a tejet és az olajat.
Ezután apránként hozzá keverjük a lisztes keveréket. Jó masszív tésztát kapunk, amit a tojásfehérjével fellazítunk úgy, hogy egy keveset keverünk hozzá 2-3 nekifutásra, majd az egészet beleforgatjuk és beleöntjük a formába.
175 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Kb. 50 perc.
Azért tűpróbát érdemes végezni, mert így, hogy magasabb a közepe kevésbé szeretne megsülni, de nem hagytam magam. 🙂

A piskótát mindig fejjel lefelé borítom sütőpapírra, úgy hagyom letakarva kihűlni. Mert ha akarom ha nem olykor felpúposodik a teteje sütés közben és ezáltal a saját súlyától visszamegy a pukli. Egyébként is ami az alja az sokkal szebb lesz a torta tetejének, látod!? 🙂

Ismét nem csalódtam ebben a tortalapban. Amikor kihűlt elkezdtem szeletelni, amilyen vékonyra csak tudtam. Nagyon szép lett a belseje ismét.
5 lap jött ki belőle, de nem gondoltam volna, hogy mindet felhasználom majd, ám a csokit mellé állítva rájöttem fel fogom! 🙂

A krém a dobos krém, imádom, nagyon finom! (Vajon ezért kér mindenki csokitortát tőlem?)
Hozzávalók (bár már több ízben leírtam a blogon) szimpla adaghoz:
4 tojás
20 dkg cukor
2 van. cukor
23 dkg hűtőből épp kivett vaj
25 dkg jó minőségű étcsoki
4 dkg kakaópor

A tojásokat, a cukrokkal alaposan elkeverjük és addig hevítjük egy lábasban, míg a cukor elolvad. Ezután kihűlésig habot verünk belőle (ilyenkor áldom a Kenwoodot, hogy nem kell ott állnom és tartani a kézi mixert 10-15, dupla adagnál van, hogy fél órán át).
Ha szobahőmérsékletűre hűlt a tojásos hab, akkor kivesszük a vajat a hűtőből és belekockázzuk, miközben a gép csak kavar és kavar.
Nem kell aggódni, ha darabos marad, majd jön a meleg csoki és megoldja! 🙂
Az étcsokit a kakaóval gőz fölött megolvasztjuk és csomómentesre keverjük, amit aztán folyamatos keverés mellett hozzá öntünk a habhoz.
Jól elkeverjük és hagyjuk kicsit összeállni. Ha hűtőbe rakod jól megdermed, semmiképp ne töltsd a tortát hűtőből épp kivett krémmel, mert baromi nehéz lesz vele dolgoznod. Én egy kicsit hagytam állni így a tűzhelyen, aztán már töltöttem is. Jó, folyósabb, de most annyira nem volt gáz, mert vékonyan akartam csak kenni a lapok közé, tekintve az amúgyis hatalmas csoki és cukormennyiséget. 🙂

Látszik, hogy nem vittem túlzásba a lapok töltését, de van egy olyan érzésem, hogy ez nem baj ennél a tortánál. 🙂

Egyébként volt, aki kérdezte, hogy tudná úgy betölteni a tortát, hogy ne legyen puklis, mert valahogy a krémet mindig úgy sikerül eloszlatni a lapon, hogy középen mindig több van. Nos, ha a lapokat egyenesre vágtad, akkor ajánlanék egy hosszú spatulát vagy kenőkést ha úgy tetszik. Rácsapsz egy adag krémet a lap közepére és a spatulával szépen elteríted. Mivel elég hosszú, így nagyon szépen átéri a tortát és egyenletesen el lehet vele a krémet is kenni. Egy mozdulattal egyenes lesz a krém teteje. 🙂 Remélem így már sikerül.

Körbe is bevontam csokival és egy kicsit most ráhűtöttem.

Amire még szükségünk lesz az 9 csomag KitKat és 2 csomag színes cukros csokidrazsé (LIDL).
A csokikat előhűtöttem, de sajna 1-2 rudacskán nyomot hagyott a tegnapi hazaút a boltból. Meleg van neki még mindig. :S
Szóval gumikesztyűt veszünk (ez kicsit szigeteli is a kezünk melegét, plusz nem lesz ujjlenyomatos a csoki) és kibontogatjuk a csokikat. Ketté törjük és 2 rudanként szépen körbe rakjuk a tortát. 
1 rúd híján elfogyott hozzá a 9 csomag.
Tudjátok a 9. csomag kibontásánál már bennem volt a mozdulat nagyon, hogy tépjem szét a csoki csomagolását, csak annyira belefeledkeztem a beszélgetésbe anyummal, hogy utána jött a cukor, amit félig sikerült egy mozdulattal kiszakítanom, mint a csokit és a cukrok elkezdtek szanaszét ömleni….ekkor esett le, hogy bassza meg mit csináltam. 🙂 Összeszedtem és szépen óvatosan szórtam rá, nehogy véletlen a még nem rákötött szeleteket eltolja vagy valami. 🙂

Pont jók lettek a torta méretei! Nagyon meg vagyok elégedve vele! 🙂

Ezek a színek………nagyon tetszik, de nem mondom többször! 🙂

Hmmmmm……..Gondolnád, hogy egy ekkora tortára 9 csomag csoki ment el??? Egy normál tortára elmenne 18, de lehet 20 is…

Falnád? 🙂

És akkor rákerült a fotózkodás után a gyertya is, ha már szülinap.
Még egyszer itt is NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK HUGI! 😀

Print Friendly, PDF & Email