Veruss ismét jó kis receptet publikált. Íme az általam készített verzió (pár különbséggel).
Hozzávalók:
3 db babérlevél
50 dkg zöldbab
1 evőkanál pirospaprika
3 gerezd fokhagyma
3 dl tejföl
10 dkg mangalica szalonna
1 evőkanál liszt
3 db nagyobb fej vöröshagyma
ízlés szerint só, bors
80 dkg sertéscomb (eredetileg tarja)
6 evőkanál házi lecsó (nagyon finom anyukám által eltett lecsót használtam)
A szalonnát apróra vágjuk, kisütjük a zsírját, majd beletesszük az apróra vágott hagymát, megpirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és a lecsót, beletesszük az ujjnyi csíkokra vágott húst, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk puhulni.
Mikor a hús félpuha, hozzáadjuk a zöldbabot, a babérlevelet és az aprított fokhagymát.
Mikor megfőtt a hús és a bab is, liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és összeforraljuk.
Nokedlivel tálaltam.
Nagyon finom, érdemes kipróbálni, nálunk felkerült az étlapra! 🙂