IMG_6371Ez egy alaprecept, aminek a felhasználása nagyon sokrétű.

Linzer tészta:

30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 tojás sárgája
pici só
vaníliás cukor, citromhéj

Linzer tészta

A lisztet egy tálba mérjük, elmorzsoljuk benne a margarint, belegyúrjuk a porcukrot, a tojások sárgáit, a citrom héjat, sót és a vaníliás cukrot is.
Ne gyúrjuk sokáig, csak míg össze áll.
Ezután tegyük hűtőbe egy jó fél órára.

Lisztezett deszkán nyújthatjuk. Süteménytől függően 180-190 fokon sütjük.
Ha kiszaggatjuk számunkra tetszetős formákra és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, összetapaszthatjuk hagyományosan lekvárral.

Tehát süssük szép barnára (nekem picit túlsült), majd miután kihűltek, tapasszuk össze őket sárgabarack lekvárral.
VISZONT! Ehhez nagyon passzol a zöldparadicsom lekvár. Javaslom próbáljátok ki, nagyon megéri!

LinzerLinzerekA linzer karika egyébként jó sokáig eláll, az idő csak jót tesz neki, hiszen dobozba zárva finom puha lesz.

Linzer

Print Friendly, PDF & Email