IMG_1757

Avagy a meleg lőre elkészítése Tóth anya szerint. 🙂

Először is kezdjük ott, hogy bár forralt bor a neve, nem szabad felforralni! 😀
Megtévesztő, de ha felforraljuk ugye elpárolog belőle az alkohol. Az idő alatt, míg felmelegszik nem szökik meg annyi mennyiség, hogy ne legyen “hatásos”.

Idén nagyon kacérkodtam a gondolattal, hogy kinézzünk Bécsbe az Adventi vásárra, mert még sosem voltunk és bizonyára gyönyörű, de azt hiszem ezt most kénytelenek leszünk kihagyni.

Cserébe mindketten (férjjel) náthásak vagyunk, tehát valami meleg ital nyilván jól esik. És nem éppen a teára gondoltunk. Általában mindig máshogy készül a forralt bor, de egy tuti, csakis jófajta borból érdemes elkészíteni, hogy igazán finom legyen. Tévhit, hogy bármilyen koccintós megfelel. Mi erre a célra házi bort használunk. Persze nem azt mondom, megboldogult fiatal korunkban megvettük a Tecsóban az 5 literes koccintóst oszt uccu neki. 😀 De akkor mindegy volt. 😀

Manapság azért már megadjuk a módját…úgy komótosan, így a 30 küszöbén! 😛

1 liter jó minőségű (most) vörösbor
5-6 dl víz
1 rúd fahéj
10 szem szegfűszeg
1 karika citrom
5 gerezd mandarin
(és olykor egy kis gyömbér, egy kis narancs, mikor mi van itthon éppen)

Ezt mindet egy lábasba tesszük és a legkisebb rózsán összemelegítjük. Amikor már forró, de még nem forr, készen is van.
Elzárjuk a hőt és bögrékbe szűrjük. 🙂

Fogyasszátok egészséggel!

borítókép10819087_10205091309303484_722854533_n

Print Friendly, PDF & Email