IMG_9722

Ne kérj meg, hogy ejtsem ki a nevét. 😛
Bár nem a hagyományos ízvilággal, hanem kicsit megcsavarintva. Nincs benne lekvár, viszont sima krémsajtos tejszín helyett nutellás hab került bele, finom, zamatos eperszemekkel.
Annyira gyönyörködteti a szemet….

Mindig is foglalkoztatott, mikor ilyen sütit láttam, hogy mégis hogyan eszik meg. Mert villával kizárt, viszont a magasságából kiindulva az egészet sem haraphatják át. Vagyis átharaphatják, de az viccesen nézne ki. 🙂 Hihi.
Így, hogy elkészítettem a magam verzióját, rájöttem: szétszedik a rétegeket és nagyon nagyon nagyon finom! 🙂

Egyébként pedig azért készítettem ezt a süteményt, hogy a hűtőben dekkoló leveles tésztát még a lejárati ideje előtt felhasználjam.

IMG_9723

Hozzávalók 4 db-hoz (de ne ijedj meg, az a 4 db nagy darab lesz!):

1 csomag friss leveles tészta
2 evőkanál nutella
120 gramm házi krémsajt
2 dl habtejszín
(plusz a hab tartása miatt tettem bele egy kicsi habfixálót)
eper

IMG_9724

Szóval a leveles tésztát kiterítjük és 12 egyforma téglalapra vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd 130 fokra mérsékeljük a hőfokot és addig sütjük, míg szép barna nem lesz.
Ha nagyon felpuklisodnának, szépen le tudjuk skalpolni őket egy éles késsel.
Hagyjuk kihűlni a lapokat.
A habot ehhez a pohárkrémhez használtam, nagyon bejött, ehhez is tökéletes, mint utóbb kiderült.
Szóval a házi sajtot hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni, majd a nutellával kikeverjük és a kemény tejszínhez forgatjuk.
Habzsákból nyomjuk a tésztára, majd felezett eprekkel pakoljuk meg és jöhet ismét egy tészta, hab, eper, tészta és a tetejére porcukor, plusz egy szem eper.

IMG_9725

Teljesen guszta és finooooom is!

Nos, ha bejött ez a nutellás, epres könnyű finomság, csatlakozz hozzám a Facebookon is.
facebook kép

Print Friendly, PDF & Email