Pohárkrém…szerintem puding. Szinte egy az egyben, csak épp keményítő nélkül.
Egy projekthez kellett volna, aztán vérszemet kaptam és poharakba töltöttem. Egy kis eperrel, tejszínhabbal és karamell szósszal együtt. Elfogyott…most készíthetem majd újra.

5 dl tej+1 dl tejszín
6 dkg finomliszt
10 dkg cukor vagy xilit
6 tojássárgája
1 vaníliarúd
tejszín, eper, karamell

A tojássárgákat a liszttel és egy kevés tejjel csomómentesre keverjük.
Hozzáöntjük a maradék tejet, tejszínt, cukrot, vanília kikapart magjait és a vaníliarudat is.
Állandóan kevergetve nagy lángon addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
Eltávolítjuk belőle a vaníliarudat, majd poharakba töltjük, közé téve némi epret feldarabolva vagy csak úgy simán.
Hűtőbe téve hagyjuk kihűlni.
Tejszínhabbal és karamell szósszal tálaljuk.

Tücsökbogártól van a vaníliakrém receptje, pohárkrém, ami nekem totálisan puding. És én nem szeretem a pudingot. VISZONT így eperrel, a tejszínnel, a karamellel a vanília puding egyszerűen isteni finom!!!!!!!

Print Friendly, PDF & Email