Sok olyan sütemény van, amibe krémsajtot kell(ene) használni.

Megmondom őszintén nekünk a mascarpone nem hogy drága, de nem is szeretjük az ízét. Ellenben sokkal visszafogottabb íze van, mint a Philadelphia-nak. Azt hiszem Wise Ladynél találtam annak idején valamikor réges-régen egy kiváló helyettest, a natúr házi krémsajtot, amit házilag tökéletesen egyszerűen el lehet készíteni. 🙂

A legtöbb süteményben tökéletesen helyettesíti a sokak által nem kedvelt és drága mascarponet. Ezzel nyugodtan dolgozhatunk. Sajttortákhoz is kiváló ,teszteltem!

1 db 450 grammos legalább 20%-os tejföl
gézlapok

Egy magasabb tálka fölé helyezünk egy műanyag szűrőt kibélelve két réteg gézzel.

Ebbe öntjük a nagy doboz tejfölt, lefedjük egy kistányérral és hagyjuk hűvös helyen lecsurogni a savót belőle. (Mondjuk a hűtőben.)

Kb. 3-4 óra után már használhatjuk is ha sietünk, de hagyhatjuk tovább is, annál sűrűbb krémes állaga lesz.
Ha kész – másnap, a szűrőből egy tányérra borítjuk, és további felhasználásig egy jól záró fedeles dobozban a hűtőbe tesszük.

Akár tiramisuba, akár sajttortákba kiváló.