Még mindig dübörög a farsangi szezon. 🙂 A csajaim ovijában január 30-án lesz, tegnap be is szereztem magamnak egy boszorkány jelmezt, de azt hiszem mégsem veszem majd fel. 😀

IMG_2324

Visszatérve a fánkhoz ez egy gyors verzió és bögrés! 🙂
Egy amerikai oldalról van a receptje. Senki ne számítson a kelt tésztás hagyományos fánkunk állagára. Ennek tömör, kívül vékony rétegben ropogós tésztája van és nagyon finom vaníliás. 🙂

Kb. 50 darabhoz:

4 bögre liszt
1 bögre cukor
1 bögre tej
4 tk sütőpor
1/2 tk só
2 tojás
2 ek olvasztott vaj
1 tk vanília

Igazán pofon egyszerű dolgunk van. Összegyúrjuk a hozzávalókat, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk.
Kb. 1 cm vastag legyen.
Kiszaggatjuk egy 6,5 cm-es szaggatóval, majd a közepüket egy 3 cm-essel kilyukasztjuk.
Bő olajban sütjük őket úgy, hogy a szaggatás közben felül levő oldalukkal lefelé kezdjük sütni őket.

IMG_2321
Ebben a fánk gyűjteményben
találsz még sok-sok fánkot. Válogass kedvedre! 🙂

Kövess a Facebookon is:

Facebook10819087_10205091309303484_722854533_n

Print Friendly, PDF & Email