Nagyon régóta bizgatta a fantáziámat, milyen lehet ez az egyébként ránézésre guszta tejbegríz.
Valahol láttam is hozzá megbízható, tuti receptet, de kicsúszott a kezeim közül és el is felejtettem a dolgot. Aztán Ildi feltette a blogjára és ismét új tűz gyúlt bennem ez iránt. El is készítettem azonnal.
Elsőre furi, hogy tejbegrízt rántok, de lekvárral nagyon finom! 🙂
Hozzávalók 30 db-hoz:
1 liter tej
70 g cukor
200 g búzadara
3 db tojás
1 tk. vanília aroma
liszt
olaj
A tejet felforraljuk.
Mikor elkezd forrni hozzáadjuk a cukrot, a búzadarát, és folyamatosan kevergetve besűrítjük.
Addig főzzük, míg jó sűrű lesz.
A kész tejbegrízt még melegen sütőpapírra öntjük és kb. fél cm vastag négyzetté vagy téglalappá elsimítjuk.
Hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt (vizes késsel) kb. 6*6 cm-es négyzetekre vágjuk.
A négyzeteket óvatosan, alányúlva választjuk el a papírtól, majd lisztbe forgatjuk, tojásba és forró olajban kisütjük.
Ha megsült, papírtörlővel leitatjuk róla a felesleges olajat.
Porcukrozva, lekvárral tálaljuk.
Ha összefolyt a nyál a szádban, kövess a Facebookon is! 😉