Ez egy nagyon nagyon finom likőr. Én fehér rumból készítettem és szerintem így sokkal jobb is! 😉
4 dl víz
30 dkg cukor
fél citrom leve
3 dl 30%-os tejszín
fél rúd vanília
4 dl (fehér)rum
Egy edényben felforraljuk a vizet. Hozzáadjuk a cukrot, a fél citrom levét, a vaníliarúd kikapart magjait és hüvelyét, majd az egészet együtt lassú tűzön kevergetve főzni kezdjük.
Amikor a cukor már elolvadt, folyamatos keverés mellett apránként, vékony sugárban hozzácsorgatjuk a tejszínt, és továbbra is lassú tűzön az egészet forrásig melegítjük. A tűzről levéve 2-3 órán át állni hagyjuk.
A kihűlt tejszínes keverékhez rumot keverünk, majd átszűrve üvegekbe töltjük a krémpuncsot.
A rum mennyiségét ízlésünk szerint változtathatjuk. (Szerintem így pont jó.)
Hűtőszekrényben tároljuk, mielőtt poharakba töltenénk, rázzuk össze az üvegben. Azonnal fogyasztható.
A fenti adagból nekem 1,2 liter krémpuncsom lett.
Egészségetekre!
További képeket a Facebookon a Krémpuncs című albumban találsz.