Igen. Én nagyon szeretem a gabonapelyheket. Ez pedig müzli. Zabból. De ezt is szeretem. Igaz már korlátozottabb ízvilágban, de szeretem. Ebben az a jó, hogy saját ízlésemnek megfelelően adagolom hozzá a különböző élvezetei értékkel bíró finomságokat. A mazsola élvezeti értéke számomra mínusz 1 millió. Ha valahol ráharapok egyre, még az élettől is elmegy a kedvem, viszont pl. ennél a nyaminál a kókusz élvezeti értéke közel ugyanennyit ér számomra, csak pluszban.
Te hogy szereted? Azon túl, hogy sehogy vagy nagyon……kissé lépjünk magasabb szintjére ennek az eszmefuttatásnak.
Az én verziómban kókusz van és csokoládé csepp. Nagyon finom!
1dl méz
1/2dl olaj
20dkg zabpehely
Ízlés dolga, ki mit szeretne még:
5 dkg kókuszreszelék
5 dkg csokoládé
5 dkg aszalt gyümölcs
5 dkg mazsola
A sütőt előmelegítjük 170C-ra.
Egy kis lábasban összemelegítünk 1 dl jó minőségű mézet és 1/2 dl olajat, hogy teljesen folyékony állagú legyen.
Összekeverjük 20 dkg zabpehellyel, hogy a méz egyenletesen befedje.
Egy alufóliával bélelt tepsibe szórjuk, és kb. 20 percig sütjük, amíg arany színűre pirul, sütés közben néha átkeverjük.
Kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni, ekkor válik ropogóssá.
Majd összekeverjük ízlés szerint magokkal, szárított gyümölcsökkel, csokoládéval, mazsolával, kókuszreszelékkel.
Üvegedényben, vagy fémdobozban tároljuk.
További képeket a Facbookon a Műzli házilag mappában találtok.