Ezt a finomságot mindenképpen érdemes kipróbálnotok! Jó húsos oldalast vegyetek hozzá és készüljetek fel egy ízorgiára! 🙂

  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál só
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 db sütőzacskó
  • 1 kg oldalas
  • 1 evőkanál citrombors
  • 50 dkg burgonya megtisztítva
  • 1 csipet szerecsendió

Elkészítés:

A hercegnőburgonyához a krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk és sós vízben feltesszük főni. Ha megfőtt, összetörjük, és hagyjuk langyosra hűlni. Sózzuk, borsozzuk, kis szerecsendióval ízesítjük, hozzá adunk 2 tojást, majd az olvasztott vajat is. Jól elkeverjük és habzsákba töltjük.
Kis rózsákat nyomunk sütőpapírral bélelt tepsire, és 180 fokon megsütjük, míg szép színt kap és a külseje enyhén ropogós lesz.

Az oldalast egy nappal előbb pácoljuk be. Jól összekeverjük az alapanyagokat, a sót, borsot, mustárt, mézet és a szerecsendiót. Jól megkenjük az oldalasokat, zacskóba tesszük és berakjuk a hűtőbe, 1 éjszakán át pácoljuk.

Sütőzacskóban 40-45 perc alatt 200 fokon készre sütjük. Együtt tálaljuk.
Nagyon jó összhangban van az édes oldalas a fűszeres, ropogós krumplival.